Sri Payung Catering and Canopy


Sri Payung's good value for money catering service is the reason for its popularity. Their wedding package starts at RM8.80 per pax with buffet menu, main table decoration (fresh flowers), complimentary 2-tier cake. For a more extensive package, Sri Payung offers pelamin, tables/ chairs equipped with covers and ribbon, fresh flowers arch, even bridal clothes, photography and makeup services.

Many were impressed with the caterer's delicious Malay cuisine. They supply decent canopies for your outdoor wedding parties. Together with the minimalistic soothing decor, the customers were happy with the outcome. The decoration is done using fresh flowers. Clients are permitted to make adjustments to the package deals according to their needs. They also commented that it is easy to deal with the owners or person-in-charge. Besides, Sri Payung provides highly satisfactory service. Food tasting is allowed even without deposit being placed.

The only complaint was the stained backdrop for the main table which was rather unpresentable. It was not decorated at all. Other than that, Sri Payung's customers were very satisfied with the overall service.


door gifts arranged to be given out
Door gifts by Sri Payung
outdoor cheap wedding package
Canopy with the color of your choice

blue ribbon on chair covers, simple decor
red carpet, fresh flowers
Indoor decoration using fresh flowers

show closeup picture of the food
Delicious food
malay wedding caterer
Complimentary cake from Sri Payung
dark purple ribbon, big wedding
http://elmoblogspot.blogspot.com/2011/04/catering-sri-payung.html
wedding caterer decor, malay couple
nabilazhar-2209.blogspot.com. The stained backdrop which was not decorated.


REVIEWS
mimishamimi @ Oct 2012
Pakej yang dia bagi termasuk, pelamin, baju semua.. Even photographer tu pun under Sri Payung. Dia just bagi CD and satu album untuk aku. Orait je aku rasa. Korang nampak bunga kat pintu gerbang tu? Itupun fresh flower tau. Wangi gila. Kek ni pun termasuk dalam pakej. Aku tak kisah pun rupa bentuk kek ni. Aku dah email kakak ni cakap aku nak kek putih, bunga biru. Rasa kek span biasalah kan. Bagi aku kek ni orait je. So far, pada pendapat aku Sri Payung punya service Orait. Lauk sedap, if korang ada nak adjust sana sini dia boleh consider, senang nak berurusan. Recommended lah. Korang boleh tengok sini if nak tahu lokasi kedai,  kat Ampang je. Deposit standard RM500. Sebulan sebelum kahwin bayar 80%. Pastu 2,3 hari b4 kahwin bayar habis. Aku bagi 4.5/5 star. Saje tak nak bagi full mark.
iezana @ Sep 2012
Ni pilihan utama aku,since mase tunang haritu dh pakai khidmat katering nie..memang terbaik la..nasi panjang2,lauk sedap, khemah cantik(mcm baru),pelayan bagus dan mcm2 lagi.
@ Sep 2011
So total untuk 800pax is only rm8k jer.. i rasa sgt berbaloi2 and jimat.. Most caterers out there kene amek minimum 1000pax and charge lebih untuk pax less than 1000.. paling best, food tasting FREE.. tak macam a few caterers yg TOP kat msia ni suh confirm depo dulu baru boleh food tasting..hmmph~  yg penting total for food is still less than 10k..  Overall mmg puas hati..!
@ Jun 2011
food from catering mmg sgt2 puas hati...ramai yang puji sedap...lauk pon licin lepas habis kenduri makcik2 i mintak tapau lagi so lauk habis time tu jugak...alhamdulillah...canopy pon i puas hati.....color scallop memenuhi permintaan my mom. Really2 recommended!!!!! this is my catering....sri payung....tapi satu je yang kureng sikit...hiasan meja beradap. Bile i tgk gmbr2 me n my love kat meja beradap baru i prasan kenapa backdrop huduh sgt....color kain tu color putih then kotor giler......xde hias2 langsung backdrop meja beradap....dalam gambar nampak la bercapuk2 kain tu....dah hitam2 pon ada sebab kotor. then baru i realized dorang x hias pon backdrop. juz hias meja jer. hmm servis yang lain sume ok. lepas kenduri pihak caterer kemas sume skali. cepat jer dorang buat kerja...i balik dari outdoor photoshoot dah habis kemas sumenya dengan bersih skali. mmg cukup puas hati. ~XOXO~


Sri Payung Catering and Canopy
Website: http://sripayung.com
Address: 4G Jalan Pertama 7, Pandan Utama, 68000 Ampang, Selangor Darul Ehsan, Malaysia
Tel: +603 - 9283 2523 / 013 - 206 2523 / 013 - 338 1573
Fax: +603 - 9281 2523
Email: ros@sripayung.com

Wedding package 2016:
Pakej Lengkap RM15K (1000 pax)
Pakej Promosi RM18,800 (800 pax)




3 comments:

  1. So mcm 1 stop la ni. Anythg yg plu add on ke ataupun smua basic dh covered???

    ReplyDelete
  2. Baru terbaca ni....untunglah u dpt servis yg baik. Saya baru selesai berckp telepon the Pn Ros membuat aduan 'rasmi'. . Majlis mula pukul 7.30 mlm, belumpun sejam bermula dah dpt komplen makanan dah nak habis....dan tetamu masih ada yg dtg. Excuse yg diberi, sebab kitaorg buat 4 buffet station....jadi bila lg byk buffer station, makanan berkurang, wallahualam! Chaffing Set.....yg dijanji 2 gantung, 2 petak. Sbb sy tak mampu nak bayar utk gantung semua.... Tapi yg dpt 4 petak, ditanya katanya salah faham. Sudu garfu tak cukup...ditanya, sbb pakej murah jd tak bawa sudu garfu byk...sbb dah letak tempat air basuh tangan! Bodahnya saya sebagai customer tak bertanya berapa byk sudu garfu yg akan dibawa! Adalah juga saya byr RM100 extra utk satu dome selain dr 2 dome yg diberi PERCUMA. Saya pun mintaklah 7 dome extra... Sedihnya tepat jam 10 mlm (sbb dlm kad kahwin saya kehadiran tetamu: 7.30 hingga 10mlm) dome yg belum berusik diambil balik dari meja. Bila ditanya kenapa...sbb dlm kad sampai pukul 10. Masa deal tak pernah la pulak ckp servis sampai kul 10 je. Sampai kul 10 tetamu datang.....jadi tetamu sampai 10.01 xleh mknla saki baki makanan yg ada pun sbb rupa-rupanya klu kad tulis kehadiran tetamu sampai kul 10, kul 10 lah makanan akan dikemaskan! Oh ya...rupa2nya air mineral yg customer dah bayar, klu tetamu xminum, caterer bawak blk. Kesianla org2 yg berkemas....xdpt nak minum. Byk lagi klu nak luahkan 'kekecewaan' tp biarlah Allah saja yg mengadilinya. Dan klu ada pembaca nak kata, "ni lah org Melayu, nak berdengki...." terpulanglah juga. Saya hanya menceritakan apa yg berlaku.... Ahamdulillah ramai yg puji makanan sedap 7.5/10, tp servis 3/10!

    ReplyDelete
    Replies
    1. H Kushairi,
      Terima kasih kerana sudi memberi komen yang sangat berguna untuk pembaca WEDresearch. Bakal penganti akan tahu bahawa makanan oleh Sri Payung memang sedap, tapi mereka perlu memberi perhatian yang lebih kepada perkhidmatan. Saya rasa terma perlu dibincangkan dengan betul sebelum membuat tempahan.

      Delete

Please share your experience. It will save BTBs time and effort finding their perfect vendor, also keep them from repeating the same mistakes. Select "Name/URL", enter your name or nickname (If you don't have any of the accounts listed).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...